یونگ‌ از نظریه‌پردازانی‌ است‌ که‌ به‌ تحلیل‌ فراسوی‌ روان‌ شناختی‌ دین1 پرداخته‌ است. دین‌ شناسی‌ وی‌ به‌ دلیل‌ مسبوقیتش‌ به‌ دین‌ شناسی‌ فروید و عطف‌ توجه‌ به‌ ابعاد گوناگون‌ در دین‌ پژوهی‌ حائز اهمیت‌ است. بسیاری‌ از آرأ یونگ‌ در الهیات‌ نوین‌ مسیحی‌ مؤ‌ثر افتاده‌ است. در این‌ نوشتار از میان‌ مباحث‌ گوناگون‌ یونگ‌ درخصوص‌ دین، صرفاً‌ به‌ تأملات‌ روش‌ شناختی‌ وی‌ در دین‌ پژوهی‌ توجه‌ می‌شود.

 چندی است که چاپ سوم کتابروانشناسی و دین»اثر کارل گوستاو یونگ(75-1961)یکی از برجسته‏ترین روانشناسان جهان، به ترجمه آقای فؤاد ، توسط انتشارات ایمر کبیر، با نثری روان و قابل فهم منتشر شده است.این کتابحاوی سه سخنرانی است که در سال 1937 در دانشگاه ییل (yale)آمریکا ایراد شده است و بعدا با اصلاحات و اضافات و تعلیقاتی با عنوان دین و روانشناسی به چاپ رسیده است».
کتاب نشان دهند اهمیت بحث از دین و گرایش دینی، برای یونگ است، اهمیت دین در نظر یونگ معادل با اهمیت این گرایش برای دانش روانشناسی است.این کتاب حاصل تأملات و تلاشهای چندین ساله‏ای است که یونگ در جریان مداوا و برخورد با بیماران روانی خود و نیز تأمل در احوال شخصی خویش، بدست آورده است.
یونگ در این کتاب هیچگاه نخواسته است از کنار جریانات روانی دینی که در فضای روان انسانی در سیلانند، با راحتی و سطحی نگری و مغرضانه بگذرد. بلکه او در کنار این جریانات به راحتی سکنی گزیده، در آنها تأمل کرده، ویژگیها، بنیادها و عوارض و عواقب آنها را سنجیده و آنگاه نظر خود را بیان داشته است.
منتهی به نظر می‏رسد گاهی دعوی یونگ فراتر از آنچه در حوزه دینداران مطرح است، رفته باشد.و این رانباید برکذب یا نادانی او حمل کرد، بلکه این ادعا محصول یک اندیشه دقیقروانشناسانه»است و بس. چه بسا آنچه یونگ می‏گوید در قالبهای رسمی تجربی نگنجد، لیکن در عین حال نباید آن را خالی از جنبه‏های تجربی قلمداد نمود.او با تجربه شروع کرده و با تأمل در همین تجربیات به نتیجه‏گیری پرداخته سات.
غرض این نوشتار، پرداختن به موضوع قوت و ضعف ترجمه و نثر کتاب نیست، بلکه اآشنایی و تأمل در نظرات نویسنده کتاب است.و سعی بر آن است که‏ طرحی کلی از اندیشه یونگ را ارائه نماییم و سپس نظرات وی را در مورد دین و اخلاق، و رابطه متصور آن دو را از دیدگاه او بیان کنیم.
به نظر می‏رسد این تنها موضوعی باشد که یونگ توجه خاصی بدان مبذول داشته است.هر چند که در این کتاب محور اصلیدین»است، لیکه اشارات اساسی یونگ را در مورد اخلاق، نبایستی از نظر دور داشت.عنصر دیگری که یونگ بدان اشاره می‏کند خواب»است و باید گفت:بخشی از نتایج حاصله در اینجا معلول تأملات او در مورد خوابها می‏باشد.
جایگاه و اهمیت بحث
بحث درباره ارتباط دین و اخلاق، به اصطلاح متفکرین اسلامی، یکی از بماحث کلام جدید، و به اصطلاح متفکرین غربی، از جمله مباحث فلسفه دین است.در حوزه فلسفه دین، یکی از مسائلی که مورد بحث قرار می‏گیرد، عبارت از مسئلهگوهر و صدف دین»می‏باشد، و به بیان ساده‏تر مسئلههدف و وسیله در دین»مورد بحث و بررسی واقع می‏شود.
منبع:اینترنت 

گزارشی از دختربچه ی 8ساله راجب خدا

روانشناسی دین ازدیدگاه یونگ

دیدگاه فروید درباره دین

یونگ ,دین ,کتاب ,به‌ ,مورد ,دین‌ ,دین و ,که یونگ ,یکی از ,این کتاب ,که در

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

درانتظار اتفاقات خوب نظام وظیفه سعید سالاری-تاریخ توسعه پسااستعماری وبلاگ کتابخانه عمومی شهدای سنجان hadiva ShivaShojaee وقتِ عاشقی اناجیل چهارگانه دانلود رایگان فیلم ایرانی جدید طراحی سایت